Anna Dumitriu

Revoluția BioArt
O expoziție care explorează realizări revoluționare în microbiologie, știință și tehnologie prin intermediul artei

BioArt Revolution este o expoziție realizată de Anna Dumitriu, o bioartistă britanică recunoscută internațional, care explorează relația dintre știință și biomedicină, într-o perioadă în care ne confruntăm cu schimbări rapide și revoluționare.

Expoziția îmbină alchimia și istoria științei și a medicinei cu cercetarea de vârf în domeniul biotehnologiei și al roboticii, inclusiv tehnica de editare genetică CRISPR a ADN-ului și rețele neuronale.

Lucrările stranii și emoționante ale lui Dumitriu sunt create manual de către artistă, atât în laborator, cât și în atelier, și pot fi considerate relicve sublime ale practicii sale transdisciplinare de laborator. Ea lucrează cu o rețea extinsă de colaboratori științifici din întreaga lume.

Obsesiile sale legate de istoria bolilor infecțioase, etica medicală, antibioticele și genomica se adresează preocupărilor unui public larg și creează o experiență emoționantă care abordează probleme relevante atât la nivel global, cât și local.

Expoziția include sculpturi și instalații realizate cu ajutorul bacteriilor, ADN-ului, obiectelor de epocă modificate, imprimării 3D, textilelor și tehnologiilor digitale.

Afiș expoziție Revoluția BioArt / Anna Dumitriu

Revoluția BioArt. Toate drepturile rezervate.
Integral Design