Anna Dumitriu este o artistă britanică premiată care lucrează în domeniul bioartei, sculpturii, instalațiilor și mediei digitale cu scopul de a explora relația noastră cu bolile infecțioase, biologia sintetică și robotica. Printre expozițiile anterioare se numără ZKM, Ars Electronica, BOZAR, Muzeul Picasso, Kunstlerhaus Viena, Muzeul MIT, Liljevalchs, Kunsthal Charlottenborg, MOCA Taipei, HeK Basel, LABoral, Art Laboratory Berlin, Muzeul de Arte Frumoase din Taipei, cea de-a 6-a ediție a Trienalei de la Guangzhou și Muzeul de Istorie a Științei din Oxford. Lucrările sale se regăsesc în mai multe colecții importante, printre care ZKM (achiziție recentă), Muzeul de Știință din Londra și Eden Project.

Lucrările sale sunt prezentate în numeroase cărți, inclusiv „Bio Art: Altered Realities” publicată de Thames and Hudson în 2016 și multe alte publicații importante din domeniul artei contemporane și al științei, inclusiv Frieze, Artforum International Magazine, Leonardo Journal, The Art Newspaper, Art Quarterly, Nature și The Lancet.

Dumitriu este artistă rezidentă în cadrul Proiectului de modernizare a microbiologiei medicale din cadrul Universității Oxford și al Colecției naționale de culturi tip de la Agenția de securitate sanitară din Regatul Unit. De asemenea, Dumitriu deține burse de cercetare la Waag și la Școala de informatică de la Universitatea Hertfordshire, ca parte a Grupului de cercetare în biocomputație.

Colaborările actuale includ, de asemenea, Institutul de Epigenetică și Celule Stem de la Helmholtz Zentrum din München, Proiectul EU Better Factory, Proiectul EU CAPABLE, Institutul Wellcome Sanger și Universitatea Leeds, precum și Universitatea Cranfield, finanțată de un premiu Massee 2023 de la Societatea Britanică de Micologie.

https://annadumitriu.co.uk/

Revoluția BioArt. Toate drepturile rezervate.
Integral Design

Cere oferta

Sunteți interesat de produsul nostru Anna Dumitriu?

Trimiteți-ne datele dvs. de contact prin formularul de mai jos și vă vom trimite oferta noastră în cel mai scurt timp.