Oana Romocea și-a construit cariera în comunicare academică în cadrul Universității Oxford și alte instituții academice și de cercetare. Cel mai recent a lucrat pentru Departamentul de Politici Publice din cadrul Institutul național de cercetare în inteligența artificială din Marea Britanie, The Alan Turing Institute. În cadrul acestor instituții a avut ocazia să lucreze cu cercetători în diferite etape ale carierei academice, din toate domeniile. De asemenea, Oana își folosește experiența acumulată în sectorul academic și în administrația universitară din Marea Britanie, implicându-se în România în diferite inițiative culturale, educaționale și sociale. Este co-fondator al Romanian Science Festival, primul festival național de științe și timp de șase ani a fost membru al boardului organizației Oxford for Romania.

ROMANIAN SCIENCE FESTIVAL 
Romanian Science Festival a fost fondat în 2019. Această iniţiativă s-a născut din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora academică în sistemul de educaţie din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice.

În 2022, Romanian Science Festival a fost premiat la Berlin de către Falling Wall Foundation în categoria Science Engagement, inițiativa fiind declarată câștigătoare din peste 1350 de proiecte de promovare a disciplinelor STEM la nivel global.

Comunitatea mentorilor RSF este formată din peste 140 de mentori care sunt studenţi, cercetători şi profesionişti români din diasporă care se implică în diferite activităţi ale Romanian Science Festival: târguri de ştiinţă, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. De la lansare în 2019, Romanian Science Festival a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi au ajuns la peste 100.000 de elevi.
 
Festivalul are două obiective principale. În primul rând festivalul îşi propune să construiască o legătură dintre diaspora academică şi mediul educaţional din Romania, oferind astfel modele de succes şi orientare în carieră tinerilor din România.
 
În al doilea rând, evenimentul doreşte să ofere o platformă celor care sunt pasionaţi de ştiinţă, cultivând astfel parteneriate locale cu organizaţii autohtone, iniţiative locale şi instituţii de învăţământ pre-universitar şi universitar.
 
www.romaniansciencefestival.ro
www.facebook.com/romaniansciencefestival

Revoluția BioArt. Toate drepturile rezervate.
Integral Design

Cere oferta

Sunteți interesat de produsul nostru Oana Romocea & Romanian Science Festival ?

Trimiteți-ne datele dvs. de contact prin formularul de mai jos și vă vom trimite oferta noastră în cel mai scurt timp.