BioCoderDojo Timișoara este un context de educație non-formală cu acces deschis, gratuit, în domenii aflate la conjuncția dintre științele vieții și tehnologia informației (bioinformatică, biologie computațională, tehnologie medicală, exobiologie), dedicată adolescenților din clasele mari de gimnaziu și liceenilor. Activitatea BioCoderDojo include sesiuni săptămânale, vizite în centre de cercetare, departamente universitare și companii relevante, întâlniri cu experți invitați, participarea la competiții naționale și internaționale și desfășurarea de activități de inițiere în școli și licee din Timișoara, organizarea de evenimente de tip hackathon, participarea la saloane de inventică, prezențe la evenimente de tipul Noaptea Cercetătorilor. În cadrul activităților se realizează experimente practice cu utilizarea unor echipamente proprii (seturi de micropipete, tancuri de electroforeza, dispozitive PCR) sau aflate în dotarea unor terțe laboratoare. BioCoderDojo Timișoara este prima implementare de acest tip în rețeaua globală de peste 2000 de cluburi CoderDojo dedicate învățării programării de către copii și tineri.
BioCoderDojo Timișoara a fost inițiat în 2019 de Radu Ticiu, expert și practician timișorean în domenii ca educație non-formală STEAM, dezvoltare de comunități de și evenimente pentru specialiști din domeniul IT, sprijin general pentru startup-uri, dezvoltarea de instrumente de investiții pentru investitori privați de tipul business angels. În dezvoltarea proiectului BioCoderDojo Timișoara Radu a beneficiat și beneficiază de sprijinul unor profesori, studenți și elevi pasionați, de colaborarea cu organizații universitare și de cercetare specializate.
Activitățile BioCoderDojo Timișoara sunt derulate pe platforma reprezentată de Asociația One Source și sunt găzduite de Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara.