Această rochie de botez de epocă a fost modificată de artistă pentru a spune povestea cercetărilor privind modul în care se dezvoltă microbiomul bebelușilor, cu accent pe bacteria Clostridioides difficile, descoperită inițial de Hall și O'Toole în 1935 și prezentată în lucrarea lor „Intestinal flora in new-born infants”. Aceasta a fost denumită Bacillus difficilis, deoarece era dificil de cultivat, iar în anii 1970 a fost recunoscută ca fiind cauza unor afecțiuni de la diaree ușoară asociată cu antibiotice până la inflamații intestinale care pun în pericol viața. La începutul anilor 2000, a ajuns pe prima pagină a ziarelor ca fiind o "superbacterie" greu de tratat.

Rochia face referire la povestirile din lucrarea de cercetare originală care studiază apariția bacteriilor la copiii foarte mici și la unele dintre metodele istorice utilizate, inclusiv utilizarea modelelor animale și a agarului făcut din lapte. Mătasea brodată este vopsită cu ajutorul unor coloranți utilizați în studiul microbiomului intestinal, iar rochia este decorată cu dantelă de in croșetată manual, cultivată în laborator cu biofilme de C. difficile (sterilizate). Piesa analizează, de asemenea, modul în care nou-născuții sunt colonizați de bacterii în timpul nașterii, în ceea ce a fost descris drept „botez bacterian”.

Infecția cu C. difficile tinde să afecteze adulții, în special persoanele în vârstă care iau antibiotice, făcându-se multe cercetări în acest domeniu. C. difficile poate fi prezentă în intestinele umane fără simptome, dar atunci când se administrează antibiotice pot apărea probleme. Când luăm antibiotice pentru a trata o infecție, acestea pot afecta orice bacterie sensibilă cu care intră în contact. Gama vastă de bacterii care trăiesc în intestinele noastre (microbiomul intestinal) nu face excepție. Antibioticele pot epuiza microbiomul intestinal, creând spațiu și nutrienți pentru ca C. difficile să se dezvolte, să producă toxine și să provoace boli.

În schimb, în ciuda faptului că C. difficile a fost descoperit pentru prima dată în materiile fecale ale sugarilor, știm relativ puțin despre modul în care îi afectează. C. difficile se găsește mai frecvent în materiile fecale ale sugarilor decât în cele ale copiilor și adulților, dar, de obicei, fără simptome. Încă nu este clar ce rol poate juca în diareea sugarilor.

Credit: Anna Dumitriu, în colaborare cu Dr. Jane Freeman, Universitatea din Leeds. Sprijinită prin Outreach Funding ca parte a NIHR/HEE ICA Clinical Lectureship acordat Dr. Jane Freeman (Finanțator: National Institute for Health Research/Health Education England) de către Arts Council England

Materiale: Rochie de botez veche, broderie, coloranți microbiologici, dantelă de in croșetată, dantelă de in cultivată cu biofilme de Clostridiodes difficile și apoi sterilizată.

Anul: 2022

Revoluția BioArt. Toate drepturile rezervate.
Integral Design

Cere oferta

Sunteți interesat de produsul nostru Botezul bacterian?

Trimiteți-ne datele dvs. de contact prin formularul de mai jos și vă vom trimite oferta noastră în cel mai scurt timp.